"Огледало без рамки"

от Стоичко Миличин

Разбери още... Купи сега


*Може да закупите оналйн.

ebook

Стоичко Миличин

Автор - Психолог.....


author

За автора


Дипломиран магистър психотерапевт в областта на индивидуалната психология. С дългогодишен опит и квалификация придобита в България и Русия.

Основни направления
Лични кризи, страхове, депресивни състояния, преодоляване на зависимости, семейна терапия. Бизнес психология.


За книгата
Резюме

Четейки биография на Зигмунд Фройд, с възмущение прочетох как едно от последните му изказвания било: „За толкова години практика, разбрах, че човек е роден, за да бъде нещастен.“

Това изказване макар и изречено от такова светило в психологията, предизвика възмущение в мен, защото към онзи момент вече усещах колко съм близо до моя собствен път.


Вземах от всекиго, когото срещах по пътя си, по нещо. От обикновените хора, през древните и съвременни философски трактати, песни, филми, собствени усещания. Има толкова от тях, които са намерили щастието си и не търсят причините за него, а просто му се наслаждават. Но аз търсех, исках го не само за себе си, а и за всички, които обичам и за които ме е грижа. А аз обичам хората, обичам целия свят – такъв, какъвто е: несъвършен, неопознат, неповторим.

И ето ме сега: седя пред лаптопа като пред огледало, като жабата, която японците слагали в кутия с огледални стени, и тя, уплашена от отражението си, се покривала с пот, използвана като лекарство за рани и изгаряния. Надявам се моите литературни напъни, макар и да не излекуват старите ви житейски рани, да ви предпазят от получаването на нови такива. Да споделя как можем да преминаваме през живота с широка усмивка, подкрепяни и обичани от съдбата.

Потейки се над размислите, как най-добре да изложа познанията си, съставяйки планове за книгата, за пореден път съдбата ме погали ласкаво и ми развърза ръцете и мислите. Съвсем случайно разсъждавайки, че светът като огледало реагира на това – как ние се отнасяме към него, си спомних, че май имаше продължение на „Алиса в страната на чудесата” и там ставаше дума за огледален свят. Зачудих се дали съм я чел като дете, нямах никакъв спомен в главата си. Отворих я в мрежата и се зачетох. Каква бе изненадата ми, след като открих, че Луис Карол, сто години преди да се родя, е описал всичко, което съм търсил, в детска книжка с уникалния си езоповски език. Страниците минаваха една след друга пред очите ми и всичките ми мисли се подредиха, следвайки репликите на героите му. Бързо зачертах всички планове, които бях сътворил до този момент, и просто започнах да следвам приказката.

Надявам се да се насладите на разказа ми така, както аз, докато четях оригинала. А ако и с нещо допринеса да направя ежедневието ви по- цветно и красиво, това ще е най-големият подарък и за мен самия.

Виж още...

Заяви книгата онлайн

Цена на всяка от книгите: 25 лв

Плащате при получаване!

При поръчка на голям брой книги, цената на доставка може да нарасне незначително спрямо обема и теглото на пратката.

Заявката беше изпратена. Ще се свържем с вас за уточнение на детайлите!
Трябва да изберете поне една книга!

Изберете книга за поръчка


Брой книги:
Брой книги: