С какво започва пътя към щастието. Разбира се с първата крачка.


Как мислите, какво е нужно освен желание? Трябва ли да правим големи усилия? По пътя към щастието е достатъчно да победим единствено собствения си мързел.

 

Ние сме събрали всичко, което помага в една оздравителна програма – лесно изпълнима за всеки човек.

 

Започнете с това. Хванете ръката ни и да направим първата крачка. По пътя ще разберете, че няма по – хуманна и прекрасна цел от тази да помогнеш на самия себе си, на своя организъм, да се обикнеш и освободиш от своята тъга, ленивост и неувереност в собствените сили.

 

Да обичаш себе си означава преди всичко да уважаваш личността си. Аз изпитвам любов към:

 • Самия процес на живота;
 • Радостта от това, че си жив;
 • Красотата която виждам;
 • Другия човек;
 • Знанието;
 • Процеса на мислене;
 • Нашето тяло;
 • Животните, птиците и всичко живо;
 • Вселената и това как е устроена тя.

 

А сега нека видим как не се обичаме:

 • Ние постоянно ругаем и критикуваме себе си;
 • Ние се тровим с храна, алкохол и наркотици;
 • Ние избираме да вярваме в това, че нас никой не ни обича;
 • Ние създаваме болестта и болката в тялото си;
 • Ние живеем в пълен хаос и безредие;
 • Ние си създаваме дългове и непосилни тежести;
 • Ние привличаме любовници мъже и жени, които унижават нашето достойнство.

 

В тези думи има огромна доза истина за всеки от нас. Ние не се обичаме. И за това преди всичко трябва да се обичаме такива каквито сме.

 

Можем разбира се да приемем като идеал за женска красота идеалните манекенски мерки 90/60/90, но какво да правим ако са невъзможни за нас. Те ли са безусловен стандарт за красота? Тези пропорции са отлични за дамите с ръст около 175 см. Представете си как би изглеждала с тези мерки жена, която е по-ниска с 10–15 см. Доста пълничка! А по-високите жени (например Венера Милоска 208 см.) пък ще ни се струват направо кльощави. А и в това ли е щастието.

Хареса ми мнението на един от най – добрите естетични хирурзи в България доктор Ильо Стоянов :

“Идеалните мерки на една жена са тези, които пасват най – точно на сърцето ти.”

Най – простата и очевидна истина е – не трябва да страдаме от това, че сме несъвършени, а да опитаме да се видим съвършени, да разберем, че при определени условия на живот можем да достигнем това съвършенство дарувано ни от бога.

 

Тези думи са валидни както за жените, така и за мъжете, но за жените като украшение на този свят работим по специална оздравителна програма. По божията воля те се отличават от мъжете не само по физически данни – просто са други. Просто по друг начин възприемат света. И водейки милите дами по пътя към щастието ние се опираме преди всичко на емоционалната им страна. Та нали жените възприемат околния свят през призмата на емоциите. Логиката остава на втори план, всяка суха цифра – например количеството калории, които поглъщаме, жената възприема дълбоко и задължително относително себе си. И никога не трябва да забравяме, че за да приеме нещо ново и полезно, жената преди всичко е необходимо отначало да влезе в подходящото настроение.

 

Ние рядко се замисляме, кои сме в действителност. Повечето от нас се затрудняват да дадат отговор на този на пръв поглед простичък въпрос. Това е и цялата ни беда.

 

Обществото ни кара да следваме определени стандарти.

Стандартният мъж трябва да е силен, отговорен, агресивен, добре реализиран в обществото и да построи дом. Стандартната жена трябва да отгледа здрави и пълноценни деца, да готви вкусно, освен това е задължена да пере, да чисти и далеч не на последно място да обслужва повелителя си в леглото и извън него.

 

Разбира се не всички се вписваме в тези стандарти.

И слава богу! Колко скучен и страшен би бил света, ако всички жени бяха стройни и красиви домакини, а всички мъже мачовци и екшън герои. Какво щастие е, че едни са слаби други закръглени, че едни са високи, а други ниски, руси и чернокоси.

 

Колко прекрасно е, че всички сме различни и не приличаме един на друг. Че всеки е прекрасен по своему.

 

Разберете – вие сте прекрасни, вашата коса – това е вашата коса, вашата душа – това е вашата душа. А разбирайки, че вие сте единствени и неповторими вие ще осъзнаете, че в този огромен топъл свят въобще не съществуват еднакви неща. И тогава ще престанете да мерите само със своя аршин и да съдите по свой маниер. Та именно защото винаги мерим всичко по себе си, така и не можем да разберем най – скъпите и най – близките си хора.

 

Държейки ръката ни по пътя към щастието, не само ще намерите равновесие и ще обикнете себе си, но ще направите щастливи и всички, които ви обичат и ги е грижа за вас.

 

Разбира се ще бъдем изключително щастливи, ако само четейки тези редове откриете себе си, но ако това не е достатъчно с радост ще ви прегърнем в обятията на “Миличин Център”. Даваме ви безрезервно цялата си любов.

 

Благодарим ви, че споделяте нашите знания с приятелите и близките си тук и навсякъде, защото така ще направим света още по – добър. Пълен с щастливи и усмихнати хора.

Консултантска агенция 100M Consult

Какво е консултирането за 100М? - Това е помощ оказвана на клиентите ни във всяко направление на тяхната дейност – икономическа, финансова, кадрова, маркетингова, управленска. Главната ни задача е повишаване ефективността на компанията, както като цяло, така и в частност за всеки отделен служител.

www.100mconsult.com